Make your own free website on Tripod.com
Soal-Jawab Perkahwinan
Home
Direktori Perkahwinan2u

Perkahwinan2u memperlawa mana-mana pihak yang ingin mengajukan sebarang persoalan mengenai perkahwinan.  Sila hantarkan soalan tersebut kepada perkahwinan2u@email.com Soalan dan jawapan tersebut akan dibalas oleh panelis jemputan Perkahwinan2u dari masa ke semasa

 

 SOAL-JAWAB PERKAHWINAN

 
Soalan Berjawab:
Nasab Anak Zina, Berpisah atau tidak? Nikah Gantung, Nikoh Duo, Bersetubuh dengan 2 org isteri, Jatuhkah Talak?, Tanggungjawab Anak Perempuan, Masukkan Vibrator Dalam Kemaluan Isteri, Jimak @ Persetubuhan, Rindu Kekasih, Patuh Suami, Mengulum kemaluan, Prosedur Perkahwinan, Jatuhkah Talak? Hubungan Suami-Isteri, Umur 52 tahun kena kursus kahwin lagi?Boleh tak memohon kahiwn di KL saje?
Adab-Adab atau Peraturan Perkahwinan, Kahwin Dengan Org. Morocco, Anak Luar Nikah (Lanjutan), Di Antara Anak & Ibubapa: Mana yang lebih utama?, Masalah Kadi & Wali...
 
Soalan Berjawab Terbaru: Kahwin di Luar Negara, Kahwin Ketika Isteri Haid, Alamat di KL, Boleh Kahwin di Ipoh?, Banyak Buat Dosa Tapi Ibubapa Tak Bagi Kahwin..., Oral Sex.

Ingin Maklumat Lanjut? Anda Perlu Menjadi Ahli.Klik Di Sini Ingin bertanya? Klik Di Sini.

 
 
 

SOAL-JAWAB PERKAHWINAN BERSAMA

USTAZ MUHD NOR KASIM

Ustaz Haji Muhd Nor Kasim adalah Tok Kadi Wilayah Persekutuan sejak awal 80'an. Dengan usia 62 tahun, beliau mempunyai seorang isteri dengan kurniaan 9 orang cahayamata dan 4 cucu. Beliau yang juga merupakan generasi pertama Kolej Nilampuri, Kelantan memulakan kerjayanya sebagai guru. Kemudiannya dilantik sebagai Pengawa di Tumpat, Kelantan. Di hujung 70'an. beliau berhijrah ke Kuala Lumpur setelah ditawarkan jawatan di jabatan agama dan Pusat Islam. Di antara jawatan yang pernah disamdang ialah:

  • Ketua Pengarah, Bahagian Amar Maa'ruf, JAWI
  • Ketua Penolong Pengarah, Bahagian Nikah, Ruju' dan Cerai, JAWI
  • Ketua Takmir Masjid Seluruh Malaysia
  • Penolong Ketua Pengarah, Bahagian Penyelidikan, Pusat Islam
  • Pendakwa Syarie Jabatan Agama
  • Pengurus Kursus Perkahwinan di KL sebelum diswastakan oleh JAWI

Sekarang beliau bertugas sebagai Pengerusi sebuah syarikat swasta di KL, Peguam Syarie, Imam Jurunikah (di beberapa kawasan sekitar Cheras, Kajang dan Sungai Besi), Imam Masjid, Fasilitator Pusat Khidmat Masyarakat dan Penceramah Kursus Perkahwinan yang diiktiraf untuk seluruh negara.